top of page
Three Women

Female Rise

Er zijn momenteel ontzettend veel vrouwen die een soort wake-up call voelen. Een liefdevolle maar ook enigszins dwingende urgentie om hun plek in te nemen in deze wereld. Om het echte werk te gaan doen waarvoor ze hier eigenlijk op aarde in deze speciale tijd gekomen zijn. Alsof moeder aarde haar dochters bijeenroept en ons herinnert aan de wijsheid die diep in ons besloten ligt. Female Rise is een programma voor die zelfbewuste, krachtige, moderne vrouw die een diepzeeduik wil maken in zichzelf om haar eigenheid, intuïtie en creativiteit op te duiken en om gestalte te geven aan haar ware vrouwelijke potentieel.  Dit proces verloopt anders bij vrouwen dan bij mannen. Niet beter, niet minder maar anders.

Programma

Tijdens het Female Rise programma ga je een jaar lang met gelijkgestemde vrouwen op zoek naar jouw ware vrouwelijke potentieel. Wat jij hier eigenlijk te 'doen' hebt. Je gaat luisteren naar het fluisteren van je ziel, om je te herinneren wat jouw  vrouw-zijn in dit leven voor jou inhoudt. Je gaat je creatieve vermogen dat sluimerend aanwezig ligt te wachten, levend maken in jouw realiteit.​

We schrijven ons eigen verhaal, terwijl we leven. Dit programma nodigt je uit om je verhaal heel bewust gekozen te gaan schrijven, letterlijk en figuurlijk. Je zult leren geïnspireerd te schrijven, de boodschappen en het verhaal van je ziel op te gaan tekenen. Dat geeft richting, houvast en doet recht aan jouw ongelofelijke waarde. Female Rise gaat over het leven vanuit je vrouwelijke bezieling, je muziek naar buiten laten klinken, je schatten opgraven en de vrouwelijkheid in jou te gaan eren. Een jaar waarin je die zelfbewuste, zachte maar krachtige vrouw in jezelf weer helder gaat voelen en neerzetten. Voor jezelf, voor je geliefden, voor de mensheid, voor alle leven op aarde. Zo belangrijk ben jij!

 

"Er is zoveel moois te vinden en belangrijks te delen wanneer je jezelf in lijn brengt met het verlangen van je ziel"

In het programma volgen we natuurlijke de beweging van de het vrouwelijke, van binnen naar buiten:

 I heal

sunset-5737120_960_720_edited.jpg

De weg van creatie voor vrouwen gaat allereerst naar binnen. We dalen af in het donker om te ontdekken wat daar verborgen ligt. Het is jouw tijd om te helen. Als jij jezelf ontmoet en echt leert zien in al jouw aspecten, geneest alles . Jijzelf, je geliefden, de aarde, alle leven.  We luisteren naar onszelf en elkaar met liefhebbende oren, muren van aandacht en verbinding om samen af te reizen naar je binnenste waar zoveel moois te vinden is. Zo maak je jezelf schoon en vruchtbaar voor nieuwe ideeën en creaties. 

 I grow

woman-570883_960_720.webp

Jouw grond is omgespit, schoon en ontvankelijk. Het is tijd om je ware verlangens te gaan planten in je alledaagse bewustzijn en jezelf ontvankelijk te maken voor de magie van de kosmos. Je gaat onderzoeken hoe jij jezelf wilt voelen, wilt uitdrukken, waar je verlangens liggen en waar je vreugde en gaven samenkomen als jouw talent. Je maakt op een wezenlijk niveau contact met jouw essentie, voelt wat jouw eigenheid is en hoe je dit kunt herkennen en vasthouden. Je bereidt je in alles voor om die eigenheid in de wereld te planten.

I manifest

woman-591576_960_720.webp

Jouw schaduw is aan het licht gebracht, je bent er klaar voor om jezelf te laten zien. Wie je écht kunt zijn: unapologetically! Het is tijd om te gaan bloeien, je vol in het spel en de dans van het leven te mengen. Het is tijd om authentiek jouw energie neer te zetten, kleur te bekennen en daar vorm aan te geven op een wijze die je moeiteloos af gaat en vooral fantastisch leuk vindt om te doen.  Al levend en lerend dicht je de kloof tussen de vrouw die je diep van binnen bent en hoe je leeft in je alledaagse bestaan.

I flow

yoga-4033228_960_720.jpg

Het is tijd om te oogsten. Tijd om te erkennen en vieren welke vrouw is opgerezen. Het is tijd om uitbundig jouw vruchten te plukken en de wijze, zachte kracht die zich in je bevindt, toe te eigenen en te haar te eren. Genietend van wat wat je bereikt hebt, liefkozend voor wat nog geheeld mag worden. Zichtbaar leven wie je bent en anderen verreiken met jouw aanwezigheid is jouw enige ware werk. We spiegelen op je reis, jouw rising: Wat is jouw transformatie? Wat is jouw wijsheid? En hoe kun je de godin in jou koesteren?

Deze  reis doen we samen.

Zacht maar krachtig, vastberaden maar subtiel, onzichtbaar maar overal waarneembaar. Dit proces is alles beïnvloedend en omvattend. Zo creëer je. Bewandel je bewust en ontvankelijk jouw  eigen pad. In vertrouwen zonder haast, je eigen ritme volgend met je intuïtie wijd open en je creativiteit vol aan. De schoonheid en impact van zo'n intiem proces met je eigen oorsprong is weergaloos.

Door te werken met meditatie, rituelen, krachtsymbolen, jouw eigen creatieve vermogens en door de band met je medezusters, de natuur en moeder aarde te voeden, zul je een diepere verbinding maken met de vrouwelijke energie en wijsheid. Jouw vrouwelijke energie en wijsheid. Om dit een plek te gaan geven in je leven op een manier die bij jou past. 

Het programma bestaat uit een combinatie van: 

 • Journaling en geïnspireerd schrijven: rode draad in het programma is het schrijven van jouw waarheid. Dat hoeft geen boek te worden, kan wel. Schrijven is een medicijn, het is helend om je gevoelens en gedachten op papier te zetten. Schrijven geeft inzicht, verlichting, zeker als je Hoger Zelf zich tussen de regels onthult; 

 • Schrijfopdrachten: tussen de bijeenkomsten door zul je 'huiswerk' mee krijgen om te gaan schrijven. Veel te gaan schrijven om de intimiteit met je oorsprong wakker te maken en levend te houden;

 • Stilte en meditaties: om je (eigen) wijsheid, zachtheid en kracht te herinneren én voelen;

 • Symboliek en rituelen: symboliek is de taal van de ziel, ritueel is de taal van energie. In dit programma werken wij met de ziel en veel op het niveau van energie zodat we het onzichtbare zichtbaar kunnen maken

 • Sharing circles: wanneer vrouwen zich gezien, gehoord en geliefd voelen door andere vrouwen, gebeuren er magische dingen. Het transformeert onzekerheden, verzacht pijn, jaloezie of  competitie. Door te delen kunnen we helen, door liefdevolle nabijheid van andere vrouwen kunnen we genezen 

 • Mentor: Jentien is in deze reis jouw mentor en zal je tijdens de dagen spiegelen in jouw persoonlijke proces en zo nodig liefdevolle zetjes geven je plek in te nemen. Jouw vrouw-zijn te gaan ownen

"Schrijven is helen, delen is genezen"

Het schrijven is instrumenteel, een tool voor intimiteit met je oorsprong . Het gaat niet om het opleveren van een literair hoogstandje, al zul je niet de eerste zijn waarbij dit het gevolg blijkt te zijn. ​Female Rise nodigt je uit om je binnenwereld te verkennen, en deze naar buiten te brengen door middel van een intiem schrijfproces.

Flow schrijven

Schrijven zonder nadenken; dat is flow schijven. Wanneer het je lukt om je mind uit te schakelen en rechtstreeks vanuit je intuïtie te schrijven, zul je verstelt staan van de inzichten die je vanuit je hoger zelf ontvangt. Ik help je met verschillende technieken om in deze flow te komen en in te tappen op je intuïtie. Je zult zien dat het steeds beter gaat als je jezelf de tijd gunt om te oefenen. Wanneer je meters maakt met schrijven, komen er als vanzelf onverwachte pareltjes tevoorschijn. Blijven schrijven, is mijn devies. 

 

Zintuiglijk schrijven 

Wanneer je gedetailleerd probeert te omschrijven wat je ruikt, voelt, hoort en ziet, komt je tekst tot leven. Je lijf weet vaak eerder wat er zich écht diep van binnen afspeelt dan je mind. Jouw zintuigen zijn in staat krachtige aanwijzingen te geven om je gevoelswereld te duiden. Maar ook voor de lezer gaat een tekst pas echt leven wanneer je zo gedetailleerd mogelijk opschrijft wat er gebeurt terwijl het gebeurt. Je laat de lezer - en daarmee jezelf - als het ware in jouw huid kruipen. 

 

Verhalend schrijven

Wanneer je van een afstandje kijkt naar jouw situatie, zul je dingen ontdekken die je over het hoofd ziet wanneer je er middenin zit. Daarom leer ik je licht te schijnen op situaties met verhalend schrijven. Hiermee bedoel ik: schrijven in scènes. Waar speelt het zich af? Wie zijn erbij? Hoe ziet het eruit? Wat voelt de hoofdpersoon erbij? Het zijn allemaal vragen die je kunt beantwoorden als je in scènes gaat schrijven. Op deze manier gaat de situatie echt leven en ben jij in staat om uit te zoomen en het grotere geheel te overzien. 

 

Symboliek

Symboliek is de taal van de ziel. Tijdens het programma werken we op verschillende manieren met symboliek. Het leert je anders kijken naar de wereld om je heen, bewuster, opmerkzamer. Wanneer je je eenmaal openstelt voor de symboliek die altijd aanwezig is, kun je je hier rijkelijk door laten inspireren. Het opschrijven van deze inzichten werkt verdiepend en ontrafelend. Schrijven met symboliek is magie; ik zie het als kleine cadeautjes die ik je graag help uitpakken.

 

Manifest

In het programma werken we op verschillende manieren met energie. We weten inmiddels uit de quantumfysica wat de invloed van woorden is op onze eigen energie. Woorden kunnen bekrachtigen; met het geschreven woord zet je iets neer in de energie. We gaan in dit programma werken aan een persoonlijk manifest om jouw eigen reis kracht bij te zetten. Zie het als een 'voor eens en voor altijd' keuze die je neerzet in het manifest van jouw leven. 

 "We zijn momenteel getuige van de heropstanding van het vrouwelijke: weergaloos potentieel"

Als psychologe help ik je om jezelf op meerdere lagen te kennen en leven. Om je te spiegelen en inzichtelijk te krijgen welke muziek zich in jou bevindt en wat jij nodig hebt om deze muziek naar buiten te laten klinken. Om je te begeleiden je plek in te nemen en het werk van je ziel helder te krijgen zodat je dit kunt vormgeven op een manier die bij jou past.

Er is momenteel een ingrijpende transformatie gaande in bewustzijn. De aarde, en daarmee ook alle leven op die aarde komt in een ruimere bewustzijnservaring. Dit is natuurlijk en tegelijkertijd life changing voor ons als beschaving. Deze bewustzijnstransformatie leidt tot een nieuwe vorm van menszijn. Voor ons als vrouwen vraagt dit om een herdefinitie en herontwerping van onze aard: het feminine. Zowel mannen als vrouwen dragen dit feminine in zich, echter zijn vrouwen simpelweg fakkeldrager van deze vrouwelijke levensenergie. Tijdens het programma zal Jentien je meenemen in wat dit alles behelst. Voor ons menszijn maar ook voor jou als vrouw, als individu in je alledaagse leven.

 

Gedurende het programma zal Jentien je meenemen in het nieuwe menszijn vanuit dit ruimer bewustzijn. Waarin de feminine feminine kracht en de rol van het vrouw-zijn in deze nieuwe tijd  de rode draad zal zijn. In een combinatie van teachings, geleide meditaties en verdiepende oefeningen kom je tot een diep inzicht en weten wat jouw feminine kracht, waarde en rol betekent.

 

Een greep uit de thema's die aan bod zullen komen gedurende het programma:

 • Kernkwaliteiten & archetypen in het vrouw zijn: jouw lichte en  jouw schaduwkanten;

 • Heksachtige vermogens herinneren: helder voelen, helder weten, helder zien, helder horen;

 • Dubbelkijken: leren om vanuit het ruime perspectief van de ziel waar te nemen en tegelijkertijd te functioneren als persona op de laag van omstandigheden;

 • Herontdekken en herontwerpen van jouw vrouwelijkheid: jouw reis van binnen naar buiten

 • De waarde, rol en plek van het vrouwelijke in de evolutie van moeder aarde 

 • 'The divine mother intervention': de collectieve innerlijke roep onder vrouwen & sisterhood;

 • Heilige seksualiteit, creatie-kracht en potentieel van het vrouwelijke

 • De reis van de heldin & cyclische evolutie als helende kracht

 • En nog veel meer...
   

Praktische informatie

Female Rise half jaar programma:

 • begeleiding: Jentien Keijzer - psychologe & teacher  

 • 6 dagen van 10.00 tot 17 uur

 • data:  najaar 2024

 • prijs: €1.249,- (excl. 21% btw)

 • locatie: Amerongen - Utrechtse Heuvelrug

Rings And Bracelets

When women are seen, heard, and held by other women, magic happens. We can transform our insecurities, wounds, jealousies, and competitive patterns and step into our true radiance and feminine power.

- Ella Giljam -

wdw12788.jpg

Schrijf je nu in voor het
FEMALE RISE 
progamma

Dank je wel! Je aanmelding is verstuurd

bottom of page