top of page

Methoden & Therapievormen

Persoonlijke begeleiding

We kunnen therapie definiëren als een zoektocht naar waarde

Transpersoonlijke Psychologie

De Transpersoonlijke psychologie is een vakgebied binnen de psychologie die transcendente aspecten van ons menszijn onderzoekt en gebruikt voor groei. Deze visie is geïntegreerd in al mijn werk met individuen en groepen en is dus geen losstaande therapievorm. Ik geef in mijn begeleiding vorm aan deze visie door uitdagingen, crisissen of problemen als poort en ingang te gebruiken om op een dieper niveau met je onderzoeken welke ontwikkeling er in je leven wil en mag plaatsvinden. We kijken naar de boodschap of uitnodiging achter je uitdaging en onderzoeken welke groeikans er ook is. Deze manier van gezamenlijk onderzoek leidt direct tot een constructievere manieren van denken of handelen en je overstijgt hierdoor je dagelijkse patronen. Uitdagingen worden op deze manier instrumenteel gebruikt als doorgang en katalysator voor persoonlijke groei en ontwikkeling. 

“Toen ik besefte dat de 'ik' waar ik altijd ik tegen zei niet mijn enige 'ik' was, kon ik zien en ervaren wie ik werkelijk was 

Refeferenties

Where you look affects how you feel.

RSVP

Referenties

Brainspotting Therapie

Brainspotting Therapie is een aanverwante therapievorm van EMDR therapie. Brainspotting is een  therapievorm om je te helpen bij het identificeren, verwerken en loslaten van emotionele en fysieke stress, evenals het vaak gerelateerde onopgeloste, onderliggende trauma. Waar een heftige levensgebeurtenis, bepaalde gedachtepatronen of karaktereigenschappen zich hebben ontwikkeld als een blokkade in ons brein, is het middels brainspotting mogelijk (gebruikmakend van oogposities als als ingang naar deze brein gebieden) de neurofysiologische processen die daarmee samenhangen, te lokaliseren en behandelen. 
Als gecertificeerd Brainspotting Therapeut ben ik door gespecialiseerd in 'Resource Brainspotting' waarbij er specifiek gebruik gemaakt wordt van zelfhelende vermogens van het lichaam en brein,  zonder enige kans op hertraumatisering of overweldiging.

Relatie Therapie

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Om weer samen te praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te re gaan te redden. Vanuit Emotionally Focused Couple Therapy (EFT gebaseerd op het werk van Sue Johnson) begeleid ik stellen om samen te werken aan een meer veilige en hechte relatie.

Ook wanneer er sprake is van overspel of een affaire kun je bij mij terecht om individueel en samen te onderzoeken wat deze gebeurtenis jullie vertelt over jullie relatie. Deze crisissen zijn niet altijd een reden om uit elkaar te gaan, ze kunnen ook waardevolle inzichten bieden in jullie denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid.  Samen kijken we wat nodig is in de verschillende fasen na het overspel, voor jullie individueel maar ook als stel .Met de juiste houding kunnen jullie, of jullie nu samen blijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen. In mijn begeleiding baseer ik mij op het bekende werk en gedachtegoed van psychotherapeut Esther Perel.

De affaire van mijn man bleek het dynamiet te zijn waardoor al onze onbewuste en destructieve patronen in onze relatie kapot geslagen werden. Met behulp van Jentien zijn we weer aan het bouwen, het voelt als een nieuw begin.

RSVP

Refeferenties

Refeferenties

Refeferenties

Verdiepingssessie 

Soms is het noodzakelijk om even helemaal stil te staan, jezelf en alles wat er speelt echt oprechte, volle aandacht, tijd en reflectie te geven. Daarvoor kun je bij me terecht voor een heel dagdeel, een dagdeel waarin jij helemaal centraal staat en waarin we samen uitgebreid onderzoeken wat er nu werkelijk speelt, onder de oppervlakte. We starten met een uitgebreid gesprek over je vraagstukken en thema's om van daaruit te bepalen wat het meest passend is voor hoe we de rest van de dag besteden. Daarin kun je denken aan elementen uit hypnose, regressie, geleide meditaties & visualisaties op maat en Brainspotting, om zo ook meer verborgen bewustzijnsgebieden aan te boren en je intuïtie te ontsluiten. Daarnaast kunnen we ook numerologie en tarot gebruiken om tot een nog dieper inzicht te komen op wat er in een ruimere context speelt.

Door met Jentien deze hele dag te nemen, kwam ik laagje voor laagje steeds dieper bij mezelf. Door hoe Jentien me liefdevol spiegelde en gidste kwam ik eindelijk bij de oorsprong van wat er al jaren speelde.

RSVP

Hypnose & Regressie

Hypnose en regressie stelt je in staat om toegang te krijgen tot je onbewuste geest. Het zijn de onbewuste lagen die de grootste invloed hebben op ons dagelijks leven.  In hypnose krijg je toegang tot de meest diepe lagen van jou bewustzijn. Een diep weten vanuit je essentie. Sommigen noemen dit het Hoger Zelf,  of de ziel. Tijdens de hypnose onderzoeken en ondervragen we dit deel van je bewustzijn en kom je tot dieper begrip van jezelf, je huidige leven of soms ook vorige levens die essentieel zijn voor je huidige bestaan. Daarbij vinden er soms spontane en wonderbaarlijke genezingen plaats in het fysieke lichaam van de cliënt. Voor aanvang van de hypnose bespreken we nauwkeurig welke antwoorden en inzichten je zoekt, na de hypnose zullen we uitgebreid reflecteren op de inhoud van wat je ervaren en gezien hebt, waarin ik je ook meeneem in mijn inzichten op jouw sessie.  Alles wordt als audio materiaal opgenomen wat je nadien toegestuurd krijgt.  De gehele sessie (voorgesprek, hypnose, nagesprek) duurt ca. 3 uur dus het is belangrijk dat je vrij bent in je tijdsbesteding die dag.

Door met Jentien deze hele dag te nemen, kwam ik laagje voor laagje steeds dieper bij mezelf. Door hoe Jentien me liefdevol spiegelde en gidste kwam ik eindelijk bij de oorsprong van wat er al jaren speelde.

RSVP

Praktische informatie

money-2724238_1920.jpg

Tarieven

In mijn praktijk maak ik onderscheid tussen verschillende doelgroepen:
 

  • Particulier consult: € 130 per consult (incl. btw) 75 min

  • Zzp'ers/zakelijk consult: € 130 per consult (ex.btw) 75 min

  • Bedrijfsvergoeding: € 165 per consult (ex. btw) 75 min

  • Relatie Therapie € 150 per consult (incl.btw) 75 min

  • Verdiepingssessie: € 450,- (incl. btw voor particulieren excl. btw voor zzp'ers) ca 3 uur.

  • Hypnose sessie € 450,- (incl. btw voor particulieren excl. btw voor zzp'ers) ca 3 uur.

red-leather-furniture-set-cheap-leather-

Eerste kennismaking

Een eerste kennismaking gebeurt middels een intake gesprek. 

Een eerste kennismakingsgesprek duurt zo'n 75 min. Hierin bespreken we rustig waarmee je momenteel graag begeleid zou willen worden en kun jij bepalen of je een klik en vertrouwen voelt. 


De kosten voor een eerste gesprek zijn 90 euro, en worden contant afgerekend tijdens het eerste gesprek. Mocht je besluiten door te gaan met gesprekken ontvang je maandelijks van mij een factuur voor de door jou afgenomen consulten. Mijn consulten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Screenshot_20181025-212036_Photos.jpg

Over mij

Klinisch psychologe, brainspotting therapeut, hypno-en regressie therapeut, gespecialiseerd in neuro- en biopsychologie en esoterische wijsheidstradities.

 

Als zelfstandig psycholoog begeleid ik mensen individueel vanuit mijn praktijk in Amerongen. Daarnaast werk als coach en adviseur in het bedrijfsleven en ben actief in verschillende projecten. Regelmatig geef ik lezingen en colleges en ben verbonden aan verschillende opleidingen. 

bottom of page