top of page
Book on a Desk

Opleiding Nieuwe Psychologie

Leer jezelf begrijpen voorbij de grenzen van je psyche en ervaar je multidimensionale identiteit

Nieuwe psychologie is een psychologie die de verschillende bewustzijnslagen van onze identiteit inclusief maakt en met elkaar verbindt. Als mens bestaan we zowel uit onze persona (ego), als onze transpersoonlijke identiteit (ziel) als onze non-duale aard (eenheidsbewustzijn). Waar de reguliere psychologie zich enkel richt op onze persona en voor velen deze identificatie te krap voelt, kunnen we onszelf soms in spirituele kringen juist verliezen door enkel op hoger sferen te richten en losgezongen raken van onze dagelijkse realiteit. Nieuwe Psychologie verbindt deze verschillende lagen van onze identiteit en neemt je mee in een denk, voel en leefwijze waarin je zowel ego, ziel als eenheidsbewustzijn simultaan naast elkaar leert begrijpen én ervaren.

Inhoud

Onze multidimensionale identiteit

Tijdens de opleiding Nieuwe Psychologie maak je een reis door de verschillende lagen van je eigen identiteit. Zowel je persona, als je ziel, als je meest abstracte non-duale identiteit wordt belicht en je leert de specifieke kwaliteiten, verlangens, functies en intenties van iedere laag van je identiteit herkennen. 

Tijdens de opleiding je leer geleidelijk je onderscheidend vermogen ontwikkelen en krijg je helder overzicht hoe ieder aspect van onze meervoudige identiteit iets anders van je vraagt: een andere manier van kijken, luisteren, voelen en leven.

De opleiding heeft een diep transformerende werking; je leert doorzien hoe je egoïsche overtuigingen, gedragspatronen en afweermechanismen je gevangen houden in je 'ego-verhaal', en reikt je aan hoe je vanuit ruimere contexten en bewustzijnslagen je je dagelijks leven kunt gaan ervaren en uitdragen.

Schermafbeelding 2023-09-07 om 10.48.41.png

"De Opleiding Nieuwe Psychologie geeft je een routekaart en handleiding voorbij de grenzen van je dagelijkse zelf, leert je op te stijgen in hogere bewustzijnslagen terwijl je stevig met beide benen op de grond blijft staan".

De opleiding Nieuwe Psychologie geeft je:

 • uitgebreid theoretisch begrip in onze simultane meervoudige menselijke identiteit, ofwel de Nieuwe Psychologie

 • grondig zelfinzicht in de verschillende lagen van je identiteit door middel van verdiepende oefeningen, integratie en uitwisseling met medestudenten;

 • een  reisgids, nieuwe kaders en  modern vocabulaire voor het leven en werken vanuit een omvattender perspectief op wie we als mens werkelijk zijn.
   

Programma

Het programma van de opleiding Nieuwe Psychologie bestaat uit 8 opleidingsdagen verdeeld over twee modules.

Het gehele programma bestaat uit een afwisseling van theorie (theoretische bespiegelingen door Jentien Keijzer), verdiepende oefeningen, actieve zelfreflectie, (journaling, thuiswerk opdrachten reflecties) intervisie (uitwisseling  met medestudenten/college's) supervisie van Jentien op jouw persoonlijke proces en mentoring bij het vinden van een manier leven en werken die aansluit bij wie jij bent.

 

Eerste module

De opleiding start met een dieptereis door de verschillende bewustzijnslagen van jouw identiteit. Deze fase is er op gericht om diepgravend inzicht in jezelf en de verschillende lagen van jouw 'ik' te krijgen en je bewustzijn gelaagder en ruimer te ontwikkelen. Je kunt anderen slechts ontmoeten en helpen tot waar we onszelf ontwikkeld hebben, dus daarom gebruiken we onze eigen uitdagingen, valkuilen en vraagstukken om niet alleen onszelf, maar ook onze medemens te begrijpen. Alle perspectieven, oefeningen en methoden die worden aangereikt, zijn uitermate geschikt om in te zetten mocht je werkzaam zijn als therapeut, begeleider, coach of leidinggevende functies.
 

In deze eerste module:

 • krijg je inzicht in het ontstaan, de opbouw en de werkingsmechanismen van je ego en leer je je eigen patronen herkennen die je vasthouden in 'gevangenis';

 • krijg je inzicht in het ontstaan, de aard, de kwaliteiten en verlangens van je ziel en leert hoe je haar unieke kwaliteiten kunt integreren in jouw alledaagse realiteit;

 • geeft je een breed conceptueel begrip, vocabulaire maar bovenal experimentele ervaring in je ware aard: je leert de begrippen Zelfrealisatie en Verlichting herkennen in je eigen ervaring om tot begrip te komen wie je werkelijk bent.

   

Tweede module

De tweede module is een verdere verdieping op de thematiek van de eerste module waarin je nog concreter gaat verkennen wat jouw tegenhoudt om werkelijk authentiek, vol vertrouwen en overgave kunt leven. Je leert je alledaagse identiteit te overstijgen, en tegelijkertijd meer in het hier te leven en gezonde grenzen  te stellen. Je leert esoterische abstracties te verbinden met je realiteit van alle dag, zodat je een ruimere context van overvloed, vertrouwen en liefde kunt ervaren als mens op deze aarde. De reis verdiept zich dus door grotere abstracties nog helderder begrijpen en tegelijkertijd je nog dieper te verbinden met je aardse ego-ervaring in je dagelijks leven.
 

In deze tweede module krijg je:

 • een helder begrip in het ontstaan van de kosmos, de functie van de aardse realiteit en de verhouding tussen ego en ziel;

 • nog dieper zelfinzicht door diepte onderzoek in de schaduwen van je psyche, je beperkende overtuigingen en gedrag;

 • methoden en oefeningen om te komen tot ware zelfacceptatie, compassie en emotionele containment van emoties:

 • een methodisch raamwerk en routekaart waarmee je anderen kunt helpen, begeleiden of inzetten in je therapeutisch werk

 

De opleiding Nieuwe Psychologie is dus enerzijds een diepgaand persoonlijk transformatieproces waar jij zelf doorheen gaat en heeft daarnaast als doel om je een concreet raamwerk en praktische tools te geven om waarlijk vrij te leven, werken en relateren. 

"Wanneer we ons perspectief van onze identiteit verder oprekken, een ruimer bewustzijn creëren, volgt dat moeitelozer leven en innerlijke vrijheid simpelweg het gevolg zijn".

De opleiding in vogelvlucht...

4.png
5.png

Peter Kuijper 

De opleiding ‘Nieuwe Psychologie’ is voor mij een volgende stap, samen met andere opleidingsgenoten, die ik samen met Jentien zet. Deze opleiding is een heuse doorbraak voor mijzelf. Ik begrijp mijzelf en vervolgens de ander nog beter. Vele puzzelstukjes vallen samen.
Dit komt door de gedegen inhoud (die iedere lesdag schriftelijk wordt gedeeld), de werkvormen én de rol/betekenis van Jentien maakt dat deze opleiding baanbrekend werkt voor mij. Mijn leven wordt er moeitelozer door en dat is iedere dag een hele fijne ervaring".

"

Executive Coach & eigenaar Mind&Health

"

Gezinsbehandelaar & yoga docente

Nieuwe Psychologie, voor mij een opleiding waarin alle ervaringen en kennis van voorgaande jaren lijken samen te komen. Het zorgt ervoor dat de puzzelstukken in elkaar vallen voor mij als mens en hulpverlener. Naast de persoonlijke reis die je maakt heeft Jentien de opleiding zo vormgegeven dat je praktische handvaten krijgt aangereikt in de vorm van oefeningen en methodieken die je op je eigen manier meteen in kunt zetten in jouw manier van hulpverlenen. Het geeft je een nieuwe kijk op hulpverlenen en ik zou het iedere hulpverlener (maar eigenlijk het hele zorgstelsel) gunnen om op deze manier te leren kijken naar mensen".

Sandra Coenen

"

Natuur- Bewustzijnsmentor

"Wat ervaar ik deze opleiding Nieuwe Psychologie als een kado (in diverse opzichten) aan mijzelf.
Naast het innerlijke proces, dat zo het fundament is van wie je bent, ook het theoretische kader ervan kunnen inzetten in begeleiding van anderen.
Naast de intervisie, ook de bespiegelingen van Jentien en door de verrijking in deze opleiding van allerlei (uitgewerkte en uitgeschreven) werkvormen bevat het een grote lading goud."

Birgit Snelleman

"

Team coach & trainer Politie Nederland

"Een hele mooie opleiding. En hoogste tijd dat deze ‘Nieuwe Psychologie’ heel veel mensen gaat bereiken. Een verruiming die ontzettend nodig is. We hoeven niet alles te fixen en op te lossen. En we hoeven ook niet van ons ego af. De kunst is ons er niet mee te identificeren. Het waardevolle ‘grotere plaatje’ dat deze opleiding biedt is enorm helpend daarin. We leven in een tijd dat heel veel oude dingen niet meer werken. Het piept en het kraakt. En dat is zichtbaar in alles om ons heen. Het past niet meer… we hebben verruiming nodig.  En nee… dat is niet altijd makkelijk. En ja… deze opleiding is ook 1 grote spiegel. Maar ik kijk er graag in! Een aanrader wat mij betreft!”

Heidi Nagelhout

Praktische informatie

Tijdens de opleiding Nieuwe Psychologie word je in een informele groepssetting uitgenodigd volledig jezelf te zijn en je zelf verder te ontwikkelen. Zowel persoonlijk als professioneel. Er zijn geen tests, examens of beoordelingen in de traditionele vorm die we bij veel opleidingen kennen. Wel vraag ik je om een zo open mogelijke mind en nieuwsgierige houding, een warm hart voor jezelf en je medemens en een fascinatie voor de potentie en groei van onze menselijke ontwikkeling.

 

De constante rode draad is om theoretische kennis, ervaring en inzichten om te vormen tot een verdieping in jouw manier van het begeleiden en helpen van anderen. 

 • docente: Jentien Keijzer (psycholoog) 

 • locatie: Amerongen  

 • data groepen:

  • 8 januari, 22 januari, 5 februari, 12 februari, 26 februari, 11 maart, 25 maart en 8 april 2024 (VOL) 
  • 13 maart, 27 maart, 10 april, 17 april, 6 mei, 22 mei, 5 juni en 19 juni 2024 (VOL)
  • 4 september, 18 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 27 november, 4 december en 18 december 2024.
  • 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december 2024, 6 januari, 20 januari en 3 februari 2025.
  • de opleidingsdagen zijn exclusief lunch of diner 

 • tijd: 10.00 tot ca17.00 uur 

 • groepsgrootte: maximaal 8 tot 10 personen

 • kosten zelfstandigen: € 1990,- (excl. 21% btw)​, kosten particulieren: € 1990,- (incl. 21% btw)​

 • betaling in termijnen mogelijk

 • aanmelding gaat via onderstaand inschrijfformulier, toelating zal plaatsvinden nav. een kort telefonisch intake gesprek.


NB. De Opleiding Nieuwe Psychologie is  niet gecertificeerd of geaccrediteerd, je ontvangt dus geen diploma. Wel ontvang je desgewenst een bewijs van deelname en het volledige cursusmateriaal.

Anchor 1

Schrijf je nu in voor de opleiding 
Nieuwe Psychologie

Dank je wel! Je aanmelding is verstuurd

bottom of page