top of page
Abstract Gradient

Nieuwe Psychologie

Perspectieven op het menszijn vanuit de bewustzijnstransformatie

Er is momenteel een ingrijpende transformatie gaande in bewustzijn. Voor ons als mensen leidt dit tot een toename van onze geestelijke vermogens en herdefinitie van wie wij werkelijk zijn. Deze evolutionaire groeisprong brengt een nieuwe vorm van menszijn, dat vraagt om een Nieuwe Psychologie. Het vraagt nieuwe perspectieven op wat dit menszijn behelst en hoe dit praktisch vorm te geven in ons moderne leven. Tegelijkertijd vraagt het om herinneringen aan onze ware oorsprong weer levend te maken. Nieuwe Psychologie geeft perspectieven op de nieuwe mens die geboren wordt zodat we onszelf in vertrouwen door deze transformatie kunnen navigeren.

Inhoud

Tijdens de ingrijpende bewustzijnstransformatie die momenteel gaande is, ondergaat onze identiteit een gedaanteverwisseling: datgene waar we 'ik' tegen zeggen verandert. Veel mensen ervaren zichzelf en de wereld waarin zij leven vanuit een ruimer en omvattender perspectief, ontwikkelen nieuwe geestelijke vermogens en voelen een diepe behoefte om waarachtiger, authentieker en bewuster te leven. Nieuwe Psychologie biedt perspectieven vanuit esoterische- en nieuwe wetenschap op deze veranderingen in de menselijke 'gebruiksaanwijzing' en geeft je praktische handreikingen om dit Nieuwe Menszijn voor jezelf te ontdekken en belichamen.. 

 

Tijdens de zes bijeenkomsten maken we een reis door het Nieuwe Menszijn. Deze reis geeft je diepgravend inzicht in de aard van een nieuwe manier leven, geeft je ruimere visies op jezelf en je medemens met als doel een fundamenteel vertrouwen te ontwikkelen in onze nieuwe identiteit. Door een combinatie van teachings en reflecties van Jentien Keijzer op verschillende thema's, verdiepende ervaringen en uitwisseling met gelijkgestemden, krijg je richting en houvast in wat voor jou dit nieuwe menszijn inhoudt.
 

NB. Deze opleiding ook uitermate geschikt voor voor hulpverleners, (yoga) docenten, coaches en therapeuten die voelen dat de houdbaarheidsdatum van de huidige psychologie en kijk op menselijke problemen is bereikt en zich willen laven en laten inspireren door nieuwe perspectieven op het proces van menszijn in deze moderne tijd.

Programma

De opleiding beslaat een reis door het Nieuwe Menszijn, vanuit het perspectief van een Nieuwe Psychologie. Het programma bestaat uit een combinatie van informatiedichte teachings van Jentien Keijzer waarmee je kennis en begrip vergroot wordt, verdiepende ervaringen door geleide oefeningen, schrijfopdrachten en meditaties, uitwisseling met gelijkgestemden en bespiegelingen van Jentien op jouw vragen en ervaringen. Op deze manier worden hoofd, hart en lichaam aangesproken, zodat de bijeenkomsten een transformerende werking zullen hebben.
 

Een greep uit de thema's die aan bod zullen komen door de opleiding heen:

Digital art exhibit

Het non-duale 'ik'

Snowy Mountain

Het ambacht van waarachtigheid

Parallel Lines

Inwijdingen herkennen & eren

Pink Sugar

De Dood: het grote avontuur

Sphere on Spiral Stairs

Collectieve identiteitstransformatie

Wavy Circles

Cyclische Evolutie

Non-dualiteit: advaita vedanta

Relaties, broedplaats voor bewustwording

Forest

Aspiratie & bezieling: nieuwe werken

Divine Feminie & Masculine

Snowy Mountain

Dubbelkijken: een kunst & kunde

Sunset Horizon

Seksualiteit: scheppings energie 

Citrus

Menszijn al natuurfenomeen

En nog veel meer...

Praktische informatie

In een informele groepssetting word je uitgenodigd je bewustzijn te openen en jezelf te ont-wikkelen. 
Om nieuw wetenschappelijke kennis en leringen uit oude wijsheidstradities in je op te nemen en te integreren in je persoonlijke en eventueel je professionele leven.

 • docente: Jentien Keijzer (psycholoog)

  Live bijeenkomsten:

 • locatie:  Amerongen - Utrechtse Heuvelrug

 • data: donderdagen 24 augustus, 7 september, 21 september en 5 oktober

 • tijd: 10.00. tot 13.00 uur
 • kosten: € 850,- euro (excl. 21% btw) ​


  Online bijeenkomsten:

 • locatie: online Zoom meetings

 • data: woensdagen 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober, 11 oktober en 18 oktober

 • tijd: 10.00 tot 12.00

 • kosten: €  ​650,- euro (excl. 21% btw)

NB. De cursus is  niet gecertificeerd of geaccrediteerd, je ontvangt geen diploma. Wel ontvang je desgewenst een bewijs van deelname desgewenst. 

Abstract Shape

Schrijf je n in voor de online of live opleiding Nieuwe Psychologie

arrow&v

Dank je wel! Je aanmelding is verstuurd

Inschijven mens zijn
bottom of page