top of page

Van persona naar presence

Zoals een rups de transformatie maakt naar een vlinder, zo ondergaat ook onze identiteit een gedaanteverwisseling van persona naar presence. Ofwel, naar een ruimer bewustzijn. Velen voelen deze verschuiving innerlijk plaatsvinden, wat een ware aardsverschuiving teweegbrengt in alle facetten van je leven: relaties, werk, gezin, gezondheid.

In de serie bijeenkomsten  'Van persona naar presence' leer je begrijpen wat er met je gebeurd tijdens deze innerlijke transformatie,  hoe je kunt loslaten wat je niet meer bent en meebewegen naar wie je werkelijk ten diepste bent.

Aanleiding & inhoud 

Je bent geen mens met af en toe een spirituele ervaring, je bent een spiritueel wezen met een tijdelijke menselijke ervaring.

Of, je bent geen mens die zich bewust is. Je bent bewustzijn dat een tijdelijke menselijke vorm aanneemt. Dit lijkt goochelen met woorden, maar het is een fundamenteel verschil in waar je 'ik' tegen zegt en een geheel ander paradigma om vanuit te leven

Dan rijst de vraag: hoe leef je vanuit dat nieuwe bewustzijn? Hoe geef ik mijn dagelijkse leven vorm? Welke implicaties heeft het op mijn relaties, werk en de invulling van mijn alledaagse leven?


Tijdens de bijeenkomsten 'van persona naar presence' krijg je begrip en ervaring van je ruimere identiteit, een helder vocabulaire en tools om dit nieuwe bewustzijn in jezelf te realiseren en verankeren. Jentien behandelt verschillende actuele thema's en levensonderwerpen waarin we veranderingen ondervinden tijdens onze bewustzijnstransformatie en geeft vele handreikingen hoe je vrijer, liefdevoller en betekenisvoller kunt leven. Bijeenkomsten vol spirituele leringen, universele waarheid en liefde, maar ook praktische tools, met beide benen op de grond en met moderne taal. 

Dandelion Parachute Seed_edited.jpg

De bijeenkomsten

 Van persona naar presence

Wie ben ik echt?

We maken een inwijding naar een ruimer bewustzijn, waarin we realiseren dat ons 'zelf' veel meer is dan ons ego, ons verhaal. Maar wat betekent zelfrealisatie? Hoe voelt het om vanuit ruimer, eenheidsbewustzijn te leven?

Wat gebeurt er met me waneer ik van persona naar presence verschuif? Deze bijeenkomst geeft begrip en ervaring in het realiseren van je ruimere zelf.

Van behoeftigheid naar liefde

Een van de meest uitdagende levensonderwerpen zijn relaties. Als we verschuiven van persoon naar presence, verschuift je bewustzijn van behoeftigheid naar overvloed. Dat brengt een radicale omslag binnen (intieme) relaties teweeg. Hoe herken ik behoeftigheid vs overvloedsbewustzijn bij mezelf en de ander?  En hoe kom ik tot ware intimiteit en onvoorwaardelijke liefde in mijn relatie(s)?

Via schaduw naar kracht

We hebben allen delen in onszelf waar we liever niet naar toe gaan,  die te eenzaam, rauw of pijnlijk voelen. En toch zijn dit poorten naar vrijheid en het leven ten volle leven. Poorten naar een ruimere bewustzijnservaring. Het leven geeft ons vele van deze poorten, maar hoe gaan we er doorheen als het te angstig voelt? Hoe kan ik mijn crises als kans gegruiken, hoe kan ik wijsheid opdiepen uit mijn eigen schaduw?

Van ambitie naar aspiratie

Iedere vorm van bewustzijn heeft een uniek verlangen. Het verlangen om de essentie van wat het is tot uitdrukking te brengen. Een musicus moet muziek maken, een dichter moet schrijven, een beukenootje moet een beukenboom worden. Jij hebt een uniek potentieel die tot uitdrukking komt in jouw gaven en talenten. Hoe herken ik mijn aspiratie en bezieling? En hoe koppel ik dat aan aardse doelen? 

De bijeenkomsten

De bijeenkomsten bestaan uit vier dagen waarin we 3,5 uur samenzijn, waarin de verschillende thema's inhoudelijk worden uitgediept door Jentien . Er worden geleide oefeningen gedaan, ervaringen uitgewisseld, je kunt je eigen vraagstukken inbrengen, deze met gelijkstemde uitwisselen en ontvangt persoonlijke bespiegelingen en handreikingen door Jentien.

De rode draad in het programma is de reis van persoon naar presence, het verruimen van je bewustzijn en het komen tot zelfrealisatie. Aan de hand van bovengenoemde thema's wordt je uitgenodigd je bewustzijn te verruimen op de specifieke levensgebieden, om vanuit meer bezieling, innerlijke vrijheid en authenticiteit te leven. 

Tijdens iedere bijeenkomsten ontvang je de stof die Jentien behandelt in de vorm van hand-outs die je als naslagwerk kunt gebruiken, om zo nadien ook de inhoud terug te halen voor jezelf.

NB. De bijeenkomsten zijn gericht op persoonlijke ont-wikkeling, verdieping en spirituele groei, dus je maakt een diepzeeduik in jezelf. Maar de bijeenkomsten zijn niet bedoeld als groepstherapie of dienen ter vervanging van een persoonlijk begeleidingstraject. Mocht je op zaken stuiten die meer persoonlijke tijd en aandacht vragen, is het altijd mogelijk om naast de bijeenkomsten hiervoor afspraken te maken.

Praktische Informatie

  • Docent: Jentien Keijzer

  • Locatie: Amerongen

  • Data: maandagen 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni 2024

  • Tijd: 14.30 tot 18.00 uur

    • Lunch niet inbegrepen

  • Prijs: 650,- (incl 21% btw voor particulieren, excl. 21%btw voor zelfstandigen/ondernemers/zakelijke vergoeding)​

Meld je aan

Via onderstaand aanmeldingsformulier kun je je aanmelden voor de online bijeenkomsten

Dank je wel!

bottom of page